Salta al contigut
eSam
Accedeix

Articles destacats Articles destacats

Vés enrere

Actualitat: Model de Codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals

Objecte:

La Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern estableix en l'article 55.3 l'obligació dels ens locals d'aprovar un codi de conducta dels seus alts càrrecs.

En el marc de la Xarxa de Governs Transparents, en què participa la Diputació de Tarragona  juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Generalitat de Catalunya, les allres 3 Diputacions, el Consorci AOC, l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, i la FMC, s'ha elaborat de forma consensuada un Model-tipus de codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals, per facilitar als ens que integren l'administració local el compliment de la Llei de Transparència.

El present codi de conducta estableix el conjunt de principis ètics i de bon govern, i les normes de conducta que han de guiar l'actuació dels alts càrrecs de l'administració local. Aquest document es configura com un model tipus que es pot aprovar íntegrament, o bé introduir-hi les modificacions que es considerin oportunes.

Juntament amb el Codi de Conducta s'ha elaborat una Guia per a l'aplicació del model de codi de conducta dels alts càrrecs dels ens locals.  La Guia, que s'ha elaborat amb l'objectiu d'assistir els ens locals en l'aplicació del codi de conducta, desenvolupa les previsions del Codi, conté recomanacions, i s'acompanya d'annexos que preveuen un model d'acord de Ple d'aprovació del Codi de Conducta, i un model d'acord de Ple de constitució de la Comissió de Seguiment del Codi de Conducta, entre d'altres.

El Codi de Conducta ha de ser aprovat pel Ple de l'ens local o l'òrgan competent, i és aplicable des del moment de la seva aprovació a tots els alts càrrecs, presents i futurs, mentre el codi sigui vigent.

Es recomana als ens locals l'establiment d'algun mecanisme de control intern del compliment del Codi de Conducta. En aquest sentit, es proposa la creació d'una Comissió de seguiment del codi de conducta, o alternativament, adjudicar al Síndic o a la Síndica municipal (o institució equivalent) aquestes funcions, sens perjudici que s'opti per una altra solució. Els mecanismes de control proposats es desenvolupen en la Guia d'aplicació del Codi de Conducta.Si ets usuari de l'ESAM, autentica't per accedir a la part privada de l'eSAM, on hi trobaràs tots els continguts.

Agenda Agenda

27
divendres
novembre 27, 2020
Esdeveniments d'avui
17-11-20 10:40:00 CET - 30-11-20 11:40:00 CET

Categories Categories

Àrea temàtica