Salta al contigut
eSam
Accedeix

Articles destacats Articles destacats

Vés enrere

[Actualitzat] Eleccions Parlament de Catalunya

Objecte:

IMPORTANT

D'acord amb les mesures cautelaríssimes dictades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya queda suspès cautelarment, per raons d'especial urgència, el Decret 1/2021, de 15 de gener, pel qual es deixa sense efecte la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 a causa de la crisi sanitària derivada de la pandèmia causada per la COVID-19.

Aquest fet implica que s'han de reprendre tots els tràmits del procés electoral, entre ells els sortejos de membres mesa i la selecció de representants de l'Administració.

En relació amb l'últim tràmit, us informem que a l'aplicació SGE+ disposeu del formulari de representants per introduir les dades dels representants del vostre municipi.

La sala contenciós del Tribunal Superior de Jutícia de Catalunya suspèn de forma cautelar i provisional el decret que convocava les eleccions el #30M. Per tant, passa a estar provisionalment en vigor, el decret que les fixava pel #14F.

 

En aquesta publicació anirem actualitzant tota la informació referent a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, i a la prevenció i control de la Covid-19, que pugui ser d'interès per a tots els ens locals.

 1. DICTAMEN 214/2020, de 17 de setembre. Consulta sobre el dret de vot dels catalans i les catalanes en situació de pandèmia
 2. Eleccions i COVID-19: Consideracions per a l'organització d'una convocatòria electoral amb seguretat per la salut, garanties pel vot i legitimitat democràtica
 3. Protocol específic per a l'adequació dels col·legis electorals i per al procediment de vot a mesa electoral i escrutini per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya de 14 de febrer de 2021
 4. Protocol específic per a la creació del Dispositiu eleccions COVID: oficina, responsables i materials de seguretat sanitàriaRecull tots els detalls sobre l'equip de seguretat sanitària que està compost per l'Oficina de seguretat sanitària, el responsable COVID-19 (responsable de seguretat sanitària a cada Administració local) i un responsable de seguretat sanitària a cada col·legi electoral el dia de les eleccions. 
 5. Protocol específic per als actes de campanya. Detalla com serà la companya electoral que estableix la necessitat de fomentar l'atenció i les activitats telemàtiques, evitar tota mena de contacte físic i prioritzar els actes a l'aire lliure, entre altres.
 6. Protocol específic per a la comunicació institucional i sobre les diferents modalitats de vot. Recull com s'informarà la ciutadania de les mesures de seguretat adoptades per garantir el seu dret de vot amb la màxima seguretat possible. El Govern promou el vot per correu i la seva sol·licitud telemàtica com a mitjà segur, motiu pel qual en alguns casos potser noteu un creixement de demandes d'expedició d'idCAT Certificat si el vostre ajuntament n'és entitat de registre. En cas que considereu oportuna la necessitat de formar nous operadors idCAT per reforçar el servei, us informem que hem organitzat sessions extra de formació els dies 11 i 25 de gener de 2021. Si us interessa, us podeu inscriure a https://www.aoc.cat/portal- suport/inscripcio/. En termes generals, recordeu que teniu el Consorci AOC a la vostra disposició per qualsevol dubte, aclariment o per obtenir informació complementària. Podeu contactar-hi a través de l'enllaç https://www.aoc.cat/portal-suport/entitats-de-registre-idcat/idservei/er_idcat/ per a dubtes relatius a la vostra ER, i a través de l'enllaç https://www.aoc.cat/portal- suport/idcat/idservei/idcat/ per a dubtes de la ciutadania amb relació al certificat idCAT.
 7. Protocol de funcionament de la Taula de Partits i definició d'escenaris de celebració de les eleccions
 8. Calendari Eleccions Parlament 2021
 9. Instruccions economicoadministratives per als ajuntaments
 10. Preguntes més freqüents sobre el  Sistema de Gestió Electrònica Plus (SGE+) Ajuntaments
 11. COVID-19 Eleccions segures 
 12. Guia d'orientacions preliminars per a ajuntaments sobre l'impacte de la COVID-19 en l'organització de les eleccions al Parlament 2021
 13. DECRET 1/2021, de 15 de gener, pel qual es deixa sense efecte la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer de 2021 a causa de la crisi sanitària derivada de la pandèmia causada per la COVID-19
 14. Edicte del TSJ de Catalunya sobre les actuacions del recurs contenciós administratiu núm. 17/2021
 15. INFORMACIÓ PER ALS AJUNTAMENTS. En aquest enllaç hi trobareu aquella informació d'específic interès per als ajuntaments i altres ens locals en tot allò relatiu a l'impacte de la COVID-19 en l'organització de les eleccions.


Observacions:

 

 


Si ets usuari de l'ESAM, autentica't per accedir a la part privada de l'eSAM, on hi trobaràs tots els continguts.

Agenda Agenda

28
dijous
gener 28, 2021
Esdeveniments d'avui
15-01-21 01:00:00 CET - 01-02-21 00:59:59 CET
15-01-21 01:00:00 CET - 01-02-21 00:59:59 CET

Categories Categories

Àrea temàtica