Salta al contigut
eSam
Accedeix

Articles destacats Articles destacats

Vés enrere

La Diputació de Tarragona rep un premi de l’Agencia Española de Protección de Datos per l’ajut que ofereix als municipis amb el compliment de la normativa

Objecte:

La Diputació de Tarragona ha rebut un premi de l'Agencia Española de Protección de Datos per l'ajut que ofereix als municipis amb el compliment de la normativa pel treball: 'Adaptació de les entitats locals de Tarragona, a la normativa de protecció de dades, paper que exerceix la Unitat de Secretària Intervenció (USIM) de la Diputació de Tarragona'.

Aquest premi reconeix la tasca que realitza per ajudar els municipis de la demarcació a adaptar-se i complir amb la normativa de protecció de dades. El diputat delegat del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació, Enric Adell, en representació de la corporació, va ser l'encarregat de recollir aquest reconeixement durant un acte a Madrid, en el marc del lliurament dels Premis AEPD 2020.

El SAM ofereix als municipis de la província diferents Serveis (assistència tècnica, jurídica, econòmica i tècnica; acció de foment; de formació, etc). En l'organigrama del SAM, tenim la unitat de Secretaria intervenció Municipal (SIM). Aquesta unitat intenta ser el motor de desenvolupament i innovació municipal, vetllant de forma rigorosa pel compliment de la legalitat vigent en tots els municipis de la demarcació, especialment als ajuntaments de menys de 10.000 habitants.

Al juliol   de 2018  es va acordar la incorporació a la cartera de serveis del SAM de la Diputació de Tarragona, l'assistència en matèria protecció de dades, per a l'adequació de l'activitat dels ens locals a la nova regulació en matèria de protecció de dades i prestació del servei de Delegat de Protecció de Dades (DPD).

El servei de protecció de dades, té dues modalitats: 

1. Assessorament, impuls i formació per a aconseguir l'adequació a la normativa actual de protecció de dades, ajuntaments fins a 10.000 habitants. 
2. Assistència de Delegat de Protecció de Dades als Ajuntaments fins a 2.000 habitants i la secretària dels quals intervenció estigui classificada de tercera categoria.

La Unitat de Protecció de dades i Transparència, de la que és responsable la secretària interventora del SAM Carmen Vuleta Santín, ha vist l'oportunitat de col·laborar estretament amb la resta de les unitats de Secretaria Intervenció Municipal (SIM), especialment amb la unitat de e-administració,  que està treballant per a facilitar els recursos tecnològics i l'assistència tècnica per a la transformació digital dels ens locals  de la província, a través d'un model de gestió denominat ACTIO. 

En trobar-se el servei d'administració electrònica en ple procés de desenvolupament, s'ha optat per unir esforços en el sentit d'oferir als ajuntaments un sistema que de manera integral els permeti la tramitació electrònica i el compliment de forma escrupolosa la regulació en matèria de protecció de dades. Es pretén que des del moment zero de la tramitació d'un procediment s'apliquin els principis de protecció de dades, i es busca que en dissenyar els fluxos i models dels processos de gestió electrònica s'incorporin els principis de protecció de dades . La unitat de Protecció de dades col·labora i supervisa el disseny dels respectius procediments, l'elaboració dels models i els corresponents fluxos ACTIO. Actualment tenim més de 100 fluxos elaborats i també més de 100 Ajuntaments que utilitzen la plataforma.

D'altra banda la unitat de Protecció de dades realitza un constant esforç per crear als ajuntaments una veritable cultura en protecció de dades, formant, assessorant i ajudant en l'adequació total dels municipis a la normativa.

També de forma totalment gratuïta, igual que tot el servei, s'ofereix el servei de Delegat de Protecció de Dades, a Ajuntaments fins a 2.000 habitants. Actualment prestem el servei a uns 40 Ajuntaments i tenim una llista d'espera que pretenen demanar el servei.

El projecte està en ple procés de desenvolupament i li queda un llarg camí per davant, però prometedor.

 


Observacions:


Si ets usuari de l'ESAM, autentica't per accedir a la part privada de l'eSAM, on hi trobaràs tots els continguts.

Agenda Agenda

14
divendres
maig 14, 2021
Esdeveniments d'avui
13-05-21 09:32:00 CEST - 25-05-21 20:00:00 CEST
13-05-21 02:00:00 CEST - 05-06-21 01:59:59 CEST
04-04-21 02:00:00 CEST - 15-05-21 01:59:59 CEST
18-02-21 01:00:00 CET - 01-07-21 01:59:59 CEST

Categories Categories

Àrea temàtica