Salta al contigut
eSam
Accedeix

Articles destacats Articles destacats

Vés enrere

Legislació: Instrucción 1/2009, de 20 de enero, de la Junta Electoral central, sobre garantía del ejercicio personal del voto por correo de los electores residentes ausentes

Objecte: La Junta Electoral Central ha acordat dictar la Instrucció 1/2009, de 20 de gener, sobre garantia de l'exercici personal del vot per correu del electors residents absents:

1. Els electors residents absents que votin per correu en les eleccions a Diputats, Senadors, membres de les Assemblees Legislatives de les Comunitats Autònomes i Diputats al Parlament Europeu, han d'incloure en el sobre a enviar a la Junta Electoral Provincial, amb sobre o sobres de votació i el certificat d'inscripció en el cens, fotocòpia del passaport o del Document Nacional d'Identitat, expedits per les autoritats espanyoles, o en defecte d'això, certificació de nacionalitat expedida pel Consulat d'Espanya al país de residència.

 

2. La «nota explicativa» que ha d'acompanyar a l'enviament d'ofici als electors inscrits per part de l'Oficina del Cens Electoral de la documentació necessària per a la votació ha d'incloure, amb tipografia destacada, la necessitat d'adjuntar fotocòpia del passaport o del Document Nacional d'Identitat, expedits per les autoritats espanyoles, o en defecte d'això, certificació de nacionalitat expedida pel Consulat d'Espanya alpaís de residència, en el sobre de la documentació de la votació que l'elector hagi de remetre a la Junta Electoral Provincial corresponent.

 

3. Les campanyes institucionals destinades a informar als electors residents absents del procediment per a votar haurien de comunicar també la necessitat d'adjuntar un o altre dels referits documents d'acreditació de l'exercici personal del vot.

Publicació oficial: BOE núm. 19, de 22 de gener de 2009.

 

(Podeu trobar el document íntegre a la URL adjunta que apareix a la zona d'informació annexa.)


Si ets usuari de l'ESAM, autentica't per accedir a la part privada de l'eSAM, on hi trobaràs tots els continguts.

Agenda Agenda

01
dimarts
desembre 01, 2020
Esdeveniments d'avui

Categories Categories

Àrea temàtica