Salta al contigut
eSam
Accedeix

Articles destacats Articles destacats

Vés enrere

Legislació: Instrucción 3/2011, de 24 de marzo, de la Junta Electoral Central, sobre interpretación de la prohibición de realización de campaña electoral incluida en el artículo 53 de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General

Objecte: Aquesta Instrucció de la JEC disposa que des de la data de publicació de la convocatòria de les eleccions en el corresponent butlletí oficial fins al trentè setè dia posterior a la convocatòria les formacions polítiques i les candidatures no podran contractar directament ni a través de tercer, espais, suports o llocs per a la difusió de publicitat o propaganda electoral, ja es realitzi en llocs, públics (jardins, places, parcs, etc.), ja en suports comercials de qualsevol tipus, siguin tanques, mobles urbans per a la presentació d'informació), objectes publicitaris il·luminats, cabines, mitjans de transport o similars. Tampoc està permesa la inserció d'anuncis en premsa o revistes, o en tascons radiofònics, o en formats publicitaris a Internet (bàners), o en canals comercials de televisió, o en altres suports en mitjans digitals.

No obstant no incorren en l'anterior prohibició, entre d'altres, en els següents casos, sempre que no incloguin una petició expressa del vot:

  • La realització o participació en mítings i actes destinats a presentar les candidatures o el programa electoral.

  • La intervenció dels candidats i dels representants de les formacions polítiques a entrevistes o debats en els mitjans de comunicació de titularitat pública o privada.
    La realització i distribució de fullets, cartes o pamflets, o el repartiment de suports electrònics en els quals es donin a conèixer els candidats o el programa electoral.

  • La utilització de vehicles particulars amb fotos dels candidats o la denominació, sigles o símbols d'una formació política, per donar a conèixer als candidats o informar sobre els actes públics de presentació d'aquests o del programa electoral, sempre que no suposi contractació alguna per a la seva realització.

  • L'exhibició de fotos dels candidats o de la denominació, sigles o símbols d'una formació política en la façana exterior dels llocs en què radiquin les seus i locals d'aquesta.

  • L'enviament de correus electrònics o de missatges o la distribució de continguts per radiofreqüència per donar a conèixer als candidats o el programa electoral, sempre que no impliqui la contractació d'un tercer per a la seva realització.

  • La creació o utilització de pàgines web o llocs web de recopilació de textos o articles (blogs) de les formacions polítiques o dels candidats, o la participació en xarxes socials (Facebook, Twitter, Tuenti, etc.), sempre que no suposi cap tipus de contractació comercial per a la seva realització.

Data en què entra en vigor: La present Instrucció serà aplicació a partir del dia següent al de la seva publicació al BOE.

Publicació oficial: BOE núm. 74 de 28 de març de 2011

  (Trobareu l'enllaç a través de la URL adjunta que apareix a la zona d'informació annexa)


Si ets usuari de l'ESAM, autentica't per accedir a la part privada de l'eSAM, on hi trobaràs tots els continguts.

Agenda Agenda

16
diumenge
maig 16, 2021
Esdeveniments d'avui
13-05-21 09:32:00 CEST - 25-05-21 20:00:00 CEST
13-05-21 02:00:00 CEST - 05-06-21 01:59:59 CEST
18-02-21 01:00:00 CET - 01-07-21 01:59:59 CEST

Categories Categories

Àrea temàtica