Salta al contigut
eSam
Accedeix

Articles destacats Articles destacats

Vés enrere

Legislació: Real Decreto 989/2015, de 30 de octubre, por el que se aprueba el Reglamento de artículos pirotécnicos y cartuchería

Descripció:

Reial decret 989/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Reglament d'articles pirotècnics.


Objecte:

  • Establir la regulació dels articles pirotècnics i la "cartuchería", en el marc dels articles 28 i 29 de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana, en l'exercici de la competència que li reconeix l'article 149.1 26ª de la Constitució Espanyola.
  • Regular els aspectes relatius a la seguretat industrial en les activitats reglamentades, i s'aplicarà dins del marc establert en la Llei 21/1992, de 16 de juliol, d'Indústria, el seu desenvolupament normatiu i els reglaments tècnics corresponents.
  • Regular els aspectes relatius a la seguretat ciutadana en l'àmbit d'aplicació d'aquest reglament, i s'aplicarà dins del marc establert en Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana i el seu desenvolupament normatiu.
  • Establir disposicions relatives a les funcions dels òrgans específics que s'assenyalen en l'article 7 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de Prevenció de Riscos Laborals.
  • Establir els requisits essencials de seguretat que hauran de complir els articles pirotècnics per a la seva comercialització. Aquests requisits s'enuncien en la Instrucció tècnica complementària (d'ara endavant ITC) número 2.


Data d'entrada en vigor:

L'endemà de la seva publicació oficial, amb les excepcions recollides a la DF qurta del Reial decret.


Publicació oficial:

BOE núm. 267, de 7 de novembre de 2015.Si ets usuari de l'ESAM, autentica't per accedir a la part privada de l'eSAM, on hi trobaràs tots els continguts.

Agenda Agenda

05
dissabte
desembre 05, 2020
Esdeveniments d'avui

Categories Categories

Àrea temàtica